tiistai 13. joulukuuta 2011

Tarinan loppu




Marraskuu loppui ja niin loppui NaNoWriMokin . Kuukaudessa oli tavoitteena saada 50 000 sanaa kirjoitettua. Aloitin siis teemalla laadusta viis, kunhan saan tarinaa vietyä eteenpäin ja sanoja kirjoitettua. Alku sujui oikeinkin hyvin ja tasaiseen 2000 sanan päivätahtiin tuli naputeltua. 10 000 sanaa sain kivuttomasti kasaan ja olin jollain tasolla tyytyväinen tarinaan. Kieli oli mitä oli, mutta jo tuon sanamäärän saavuttaminen tuntui huikealta. Sitten alkoi olla aika pulaa työmatkojen ja sairastelun takia. Siitäkin vielä nousin ja koin lähes ekstaasin saavuttaessani 25 000 sanaa. Tästä en toipunut ja luvun viimeiset kappaleet olivat tarinan loppu. Vaikka kuinka yritin, ei tarina kauemmas kantanut. Sanoja marraskuussa sain kasaan 25 623. 
Tarinan kieli on karmean huonoa, mutta se punainen lanka siellä kaiken keskellä kiehtoo minua ja huomaan iltaisin muokkaavani tekstiä uudelleen ja uudelleen. Pari päivää olin taas reissussa ja eilen illalla oli pakko avata tekstinkäsittelyohjelma. Pyörittelen tarinaa myös mielessäni aika paljon edelleen. Se kelpaako tarina koskaan mihinkään onkin sitten eri asia.
Nanoilu oli kivaa ja varmasti ensi vuonnakin yritän uudelleen. Paras anti oli se, että pystyn kirjoittamaan ns. paineen alla, vaikka tuntuukin, ettei ole mitään sanottavaa.


 Loppuun vielä linkkivinkki: Penguin books
Näitä ihania kangaspäälystettyjä klassikkokirjoja myy ainakin Akateeminen





Ei kommentteja: